Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Arbetet med Sjökrogen fortsätter

Sedan fastigheten med sjökrogen vid Västerås gästhamn brann har Västerås stad arbetat med att tomten ska åtgärdas, röjas eller återställas. Tyvärr har det kommit att ta en del tid för frågan att komma fram till slutet av processen.

- Eftersom tomträttsinnehavaren har besittningsrätt har vi inte kunnat gå in och sanera den. Det är tomträttsinnehavarens ansvar. Eftersom han håller på att ansöka om bygglov arbetar vi med att få till en lösning för det, berättar Lotta Lindstam, direktör på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Engagemanget kring Sjökrogen har varit stort bland invånare, besökare, politiker och tjänstemän, som alla har velat få till en förändring.

- Västerås stad måste låta processen ha sin gång och följa de regelverk som gäller för vår verksamhet. Ibland betyder det att ärenden drar ut på tiden, säger Lars Kallsäby, ordförande i Byggnadsnämnden.

- Vi vill tacka för allt engagemang. Vi tror att vi äntligen är nära en lösning och att området kring Sjökrogen och gästhamnen återigen kan bli ett av Västerås vackraste och mest uppskattade områden, avslutar Lars Kallsäby.

Ämnen

Taggar

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås