Gå direkt till innehåll
Amerikans forskare föreläste om tillgänglighet

Nyhet -

Amerikans forskare föreläste om tillgänglighet

Igår föreläste Doktor Marsha Saxton om den helt tillgängliga byggnaden Ed Roberts Campus i Berkeley, Karlifornien och vikten av att alla människor, oavsett förutsättningar, ska kunna träffas och delta i samhället på lika villkor.


Stadsbyggnadskontoret bjöd igår på en tankeväckande och lärorik föreläsning om hur vi kan göra byggnader mer tillgängliga för alla medborgare i samhället. Doktor Marsha Saxton föreläste om det fullständigt tillgängliga Ed Roberts Campus i Berkeley, Karlifornien. En byggnad som idag inrymmer bland annat kontor, förskola, fitnesscenter och cafeteria. Hon berättade också om hur arbetet gått till från starten och vilka utmaningar som de möttes av.

Doktor Marsha Saxton, jobbar som lektor vid University of Carlifornia i Berkeley och forskare vid World Institute on Disability. Hon har ägnat stora delar av sitt liv till att underlätta för människor med funktionsnedsättning.

Stadsbyggnadskontoret hade bjudit in tjänstemän, politiker och delar av företagslivet till föreläsningen.

Är du nyfiken på hur Ed Roberts Campus kom till och vilka verksamheter som bedrivs där, läs gärna mer under Resurslänkar.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås