Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Årets centrumutvecklare 2015 kan finnas i Västerås

Nu är det klart vilka som är nominerade till Årets centrumutvecklare 2015. Maria Fors, vd för Västerås citysamverkan, är en av tre nominerade.

Övriga nominerade är Marcus Odelstig i Malmö och Annika Boman i Västervik. Priset delas ut under Svenska Stadskärnors årskonferens i Kristianstad den 21 maj.

– Alla tre är personer som på ett framstående och föredömligt sätt varit betydelsefulla i utvecklingsarbetet i såväl sina respektive städer som nationellt, säger Marlene Hassel, ordförande i Centrumutvecklare.se.

Maria Fors ser nomineringen som en ära och lyfter fram betydelsen av samverkan mellan flera aktörer i Västerås:

– I rollen som centrumutvecklare är man helt beroende av sina medarbetare, ägare, medlemmar och stadens aktörer och att en stark förmåga och vilja att nå gemensamma mål och visioner är levande. Det är vi alla som tillsammans bidrar till att utveckla Västerås city som kan ta åt oss äran av den här nomineringen. Jag är stolt av att vara en bidragande del i Västerås framgång. Jag tror också att vi i Västerås har visat resten av Sverige vad man kan åstadkomma med samverkan över gränserna, säger Maria Fors.

Utmärkelsen Årets centrumutvecklare instiftades av föreningen Centrumutvecklare.se 2012 och tilldelas en person som genomfört en utvecklingsprocess, ett projekt, en kampanj eller ett arbete som handlar om centrumutveckling av stadskärna, handelsplats eller köpcentrum.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås