Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vallbydagen och Mimer firar 95 år

Mimer fyller 95 år och firar det tillsammans med alla som vill under Vallbydagen. Firandet inleds med häst och vagn på området och balkanorkestern Süperstar Orkestar på flaket. Västerås-trubaduren Janke Jönsson håller i scenprogrammet och Mimers talangjakt.

    - Vill man delta i talangjakten är det bara att söka upp mig vid scenen på festen! Ingen föranmälan behövs – alla är välkomna att uppträda med vilken typ av talang som helst, berättar Janke som också utlovar visor och allsång om andan faller på.

För alla barn finns ponnyridning, ansiktsmålning, höghöjdsupplevelse, den stora rutschkanan Big Slide och hoppborg. I fiskdammen finns godispåsar för de gottesugna, PRO säljer go´fika, HGF grillar korv och Café Paletten håller öppet. Brandkåren deltar med två brandbilar och i bokbussen och förskolebussen kan den nyfikne också kliva in. Det blir loppis, tipspromenader och andra prova-på-aktiviteter för stora som små.

Plats: Upplevelseparken i Vallby Centrum
Tid: söndag 6 september klockan 12.00–15.00
Arrangör för festen är Västerås stad och Mimer i samverkan med lokala aktörer på Vallby.

 

För mer information:

Eva Favaro, kommunikationschef Mimer, 021-39 70 11
Ditte Lundberg, områdessamordnare, 021-39 87 18

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås