Följ Västerås stad

Västerås stad arrangerar gymnasiemässa

Pressmeddelande   •   Okt 05, 2009 08:41 CEST

Det är sjunde året i rad som Västerås stad anordnar en gymnasiemässa. Syftet är dels att ge eleverna information om program och inriktningar i Västerås inför valet till gymnasiet den 1 februari 2010 och dels att ge skolorna möjlighet att informera om sina utbildningar. Mötet och dialogen med eleverna som ska söka gymnasiet är en viktig del på Gymnasiemässan.

På grundskolan startar information om gymnasievalet redan i årskurs 8. Under hösten i årskurs 9 blir den mer intensiv med bland annat vägledning, studiebesök, öppet hus och annan information.

Gymnasiemässan "Att välja" är ett komplement till alla dessa aktiviteter inför gymnasievalet. Tidigare Gymnasiemässor har varit mycket lyckade och uppskattade både av besökande elever och utställande gymnasieskolor. Föräldrarna är välkomna att besöka Gymnasiemässan. Många elever på gymnasieprogrammen är engagerade i förberedelserna för mässan och kommer att medverka under de två dagarna.

Alla de kommunala och privata gymnasieskolorna i Västerås medverkar samt Ösby Naturbruksgymnasium i Sala och Kantzowska gymnasiet i Hallstahammar med flera.

Tid: Onsdag 14 oktober, klockan 09.00-20.00

Torsdag 15 oktober, klockan 09.00-15.00

Plats: Bombardier Arena, Entré C

För mer information:

Västerås stads gymnasieintagning

Eva Stenström, 021-39 14 22

E-post: eva.stenstrom@vasteras.se

Christina Ulming, 021-39 20 79

E-post: christina.ulming@vasteras.se