Följ Västerås stad

Västerås satsar på ny nyårstradition i 3D

Pressmeddelande   •   Dec 08, 2017 09:11 CET

En spektakulär avslutning av det gångna jubileumsåret och en häftig gemensam inledning på 2018. Det är målet för Västerås stads satsning på ett gemensamt nyårsfirande för alla västeråsare. 

 - Vi vill skapa en ny gemensam och festlig tradition att tillsammans fira in det nya året. Ett Västerås eget Times Square eller Skansen, säger stadsdirektör Bo Dahllöf.

Nyårsfirandet kommer äga rum på Fiskartorget, med start klockan 23.30. Huvudnumret blir en film i 3D som kommer projiceras på hela stadshusets fasad.

 - Jag har sett filmmanus och kan utlova att det är något utöver det vanliga! Det blir tydliga kopplingar till sådant som är typiskt Västerås. Men också små kärleksfulla blinkningar till TV-serien Game of Thrones där kontinenten Westeros är en viktig del, säger Alf Westerdahl på Västerås Marknad och Näringsliv AB.

Nyårsfirandet är starten på något som förhoppningsvis blir en ny festlig och folklig tradition i Västerås. Men det syftar även till att minska antalet fyrverkerier med högt ljud.

- Vi vill erbjuda ett bra och attraktivt alternativ till egna smällare och raketer, säger Bo Dahllöf. Det firande som vi genomför på Fiskartorget kommer att ha 3D-filmen som huvudnummer. Men för att förstärka filmen blir det också en del fyrverkerier och pyroteknik. Vi är dock noga med att allt fyrverkeri är så kallade ”tysta pjäser”, vilket innebär att smällarna låter betydligt mindre. 

Under firandet blir det även musikunderhållning och ett kort nyårstal av kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck.

 - Jag hoppas att vi blir riktigt många som får uppleva det här på Fiskartorget. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med västeråsarna lägga ett framgångsrikt år till handlingarna och  önska varandra ett riktigt gott nytt år, säger Bo Dahllöf.


Nyårsfirandet i korthet

Vad? Upplev tolvslaget i gemenskap och se en spektakulär ljusshow i 3D.

När? Den 31 december kl. 23.30.

Var? Fiskartorget med Stadshuset som skådeplats.

Pris? Det är gratis.

Vem? Alla är välkomna.

För mer information kontakta:

Bo Dahllöf, stadsdirektör Västerås stad, 021-39 11 04

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås