Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Välkommen på invigning av Poesiparkens lekplats 18 juni kl 11.00.

Välkommen på invigning av Poesiparkens lekplats!

Dag: lördag 18 juni 2016

Tid: kl 11.00

Plats: Öster Mälarstrand, Spinnakergatan 2, Västerås

- Poesiparkens lekplats blir en fantastisk generationsöverskridande mötesplats i en miljö där natur möter kultur, där lek och poesi inbjuder till fysisk aktivitet och samtal om insekter, tåg, tid och annat stort och smått i livet, säger Magnus Edström, ordförande fastighetsnämnden.

Lekplatsen är skapad av Lekplatsbolaget som även står bakom Pelle Svanslös lekplats i Uppsala. Denna gång har de hämtat inspiration från Tomas Tranströmers poesi och insektsintresse.

- Barn är vår framtid. Tranströmer har inspirerat till mycket och nu också till denna lekfulla plats, säger Jazmin Pettersson, ordförande i tekniska nämnden.

Poesiparkens lekplats är värd en utflykt för alla som vill leka och skoja, stora som små. Här finns linbana, vattenlek, rutschbana, studsmatta, vippgunga och mycket mer, allt under uppsikt av stora insekter, fåglar, svampar och växter.

Lekplatsbolagets Ivar Inkapööl: - Vi önskar alla välkomna till poesin, insektsvärlden och massor av lek, i en lekpark som bara finns precis här – i Västerås!!!

Aktörer som arbetat med lekplatsen:

Lekplatsbolaget, Tema Markmiljö AB, PQProjektledning, MUAB, Mälarstrandens Utvecklings AB samt Västerås stad.

För mer information:

Magnus Edström, (MP) ordförande fastighetsnämnden Västerås stad, telefon 076 - 209 86 22

Jazmin Pettersson, (S) ordförande tekniska nämnden Västerås stad, telefon 073 – 837 24 10

Ulf Edvardsson, projektledare fastighetskontoret Västerås stad, telefon 021- 39 17 91

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås