Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ung företagsamhet: Fyra skolor i Västmanland kan få företagarpris

ABB Industrigymnasium, Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola, John Bauer gymnasiet och Kungsängsgymnasiet är nominerade till priset Årets UF-skola 2013.

Det är utvecklingscentrumet Expectrum som utser vinnaren och som delar ut priset i samband med UF-mässan (Ung företagsamhet)  i Västerås nu på tisdag. Ett pris som går till den skola som arbetat mest aktivt med Ung Företagsamhet.

– De nominerade skolorna har jobbat aktivt och målmedvetet med frågor om entreprenörskap och näringsliv. Deras samarbete med Ung Företagsamhet ger gymnasieungdomarna möjlighet att träna och utveckla kreativitet och företagsamhet, säger Anna Sjödin, utvecklingschef på Expectrum och juryns ordförande.

Lärare och skolledare har kunnat nominera till årets UF-skola under den gångna vintern.Vinnaren går vidare till SM i Ung Företagsamhet som äger rum den 6-7 maj i Stockholm.

Priset kommer att gå till den skola som har visat störst engagemang i den regionala utvecklingen av Ung Företagsamhet och som har varit drivande i att förankra arbetet hos lärare, skolledning och näringsliv. Graden av långsiktighet i arbetet med Ung Företagsamhet är också en faktor som juryn bedömer.

En del av syftet med Expectrum är att engagera unga i teknikutveckling och näringslivsutveckling samt att föra ihop forskare och innovatörer med skolelever för att skapa nya samarbeten.

– Expectrum och Ung Företagsamhet har mycket gemensamt eftersom vi båda vill inspirera unga till att göra kommersiellt hållbara innovationer av egna idéer, säger Anna Sjödin.

Prisutdelningen för årets UF-skola äger rum: 

Tider:
Tisdag 26 mars, klockan 10:55

Plats:
Aros Congress Center, Västerås

Mer information:
Anna Sjödin, utvecklingschef för Expectrum, Västerås stad, 021-39 21 08,
anna.sjodin [at] vasteras.se


Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås