Följ Västerås stad

Trähuslyft på Öster Mälarstand

Pressmeddelande   •   Dec 13, 2017 12:58 CET

Det blir ett lyft för trähus på Öster Mälarstrand. På torsdag den 14 december lyfter företaget K2A på den första trähusmodulen på sitt kommande trähus inom område 3 (Kajstaden) på Öster Mälarstrand. Modulen är stor som en lägenhet. Sammanlagt ska trähuset innehålla 116 lägenheter, varav många är på cirka 21 kvadratmeter. Samtliga lägenheter är hyresrätter. I huset kommer Västerås stad även att ha ett särskilt boende med sex lägenheter. Huset ska vara inflyttningsklart i början av 2019.

Fastighetsnämndens ordförande, Magnus Edström (MP) säger i en kommentar:

-K2A:s projekt i kvarteret Havsmannen är ett lysande exempel på framtidens byggnation av bostäder. Här byggs smarta yteffektiva hyreslägenheter genom industriellt trähusbyggande. Framtiden är redan här.

K2A fick markanvisningen för bra gestaltning och miljövänligt trähus.

Öster Mälarstrand är ett av Västerås stora utvecklingsområden, och utgör tillsammans med Lillåudden och Östra hamnen en del av översiktsplanen för centrala Mälarstranden som fullt utbyggd kan komma att innehålla ca 4000 lägenheter.

Plats: Havsfrugatan 5 och 7 samt Sjöjungfrugatan 6 och 8.

Tid: 14 december kl 11

På plats finns Magnus Edström, ordförande i fastighetsnämnden, Ulf Edvardsson, projektledare samt Johan Knaust, VD för K2A, Erik Wijkman, arkitekt och Christian Lindberg, affärsutveckling.

För mer information:
Magnus Edström
Ordförande fastighetsnämnden
021–39 23 42

076–209 86 22 magnus.edstrom@vasteras.se

Ulf Edvardsson,
Projektledare teknik- och fastighetsförvaltningen
021‐39 17 91

ulf.edvardsson@vasteras.se

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås