Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Rehabilitering med hjälp av naturen

Naturunderstödd rehabilitering är ett sätt att med hjälp av naturen stärka långtidsarbetslösa att komma närmare arbetsmarknaden. På torsdag hålls en konferens i Västerås kring denna metod. På talarlistan står också Margot Wallström som berättar om sin livsresa.

Konferensen kretsar kring två rehabiliteringsprojekt: Gröna arenor och Rum för växande. Vi redogör för hur vi har gjort och hur vi ska arbeta framåt i Västerås och i regionen.

Gröna arenor startade 2012 och har pågått i två år. Det drivs och ägs av AMA arbetsmarknad, Västerås stad, i samarbete med Arbetsförmedlingen, Landstinget, Försäkringskassan och Västerås stad/Socialkontor Ekonomi. Deltagarna har anvisats ifrån Arbetsförmedlingen och Västerås stad. Finansiär för projektet är Samordningsförbundet Västerås.

Ett 40-tal personer i åldrarna 18-64 år med någon form av offentlig försörjning har deltagit, exempelvis aktivitetsersättning, försörjningsstöd eller aktivitetsstöd. Nu är tolv personer med i projektet.

Rum för växande är ett projekt som riktar sig personer i åldrarna 16-64 år som står långt från arbetsmarknaden. Projektet startade i januari 2012 och avslutas i juni 2014. Då ska 50 personer per år ha deltagit.

Rum för Växande är ett samarbetsprojekt mellan AMA arbetsmarknad i Eskilstuna kommun och AMA arbetsmarknad i Västerås stad, där ett mervärde också är ett utvecklat samarbete mellan kommunerna inom området. Medfinansiär är Europeiska Socialfonden (ESF).

Jag blir lugn i kropp och själ av att jobba i naturen” och ”Kamp och reträtt? Samhällsbyggare eller passiva åskådare?” är rubrikerna på några av dagens programpunkter. Klockan 15.15 talar Margot Wallström kring är ”Regering, EU och FN – en livsresa”.

Välkomna!
Konferensen äger rum den 21 november klockan 8.30-16.00 på Nya Camera, Västra Ringvägen 14 i Västerås. Kom gärna och prata med oss! Program bifogas.

För mer information:
Bente E. Hollås, projektledare, AMA Arbetsmarknad, Västerås stad, 021-39 90 80


Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås