Följ Västerås stad

Pressinbjudan: Invigning lekplats på Nordanby äng

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2016 10:00 CEST

Tisdagen den 4 oktober kl 09.45 på Kanelbullens dag inviger vi den nya lekplatsen på Nordanby äng.

Till invigningen har vi bjudit in barn från förskolan som tillsammans med Magnus Edström, ordförande i fastighetsnämnden klipper bandet. Vi bjuder på kanelbullar och mjölk. Gycklargruppen Trix underhåller och blandar humor och kanelbullar i en varm föreställning.

- När det byggs nya bostäder ska vi förstås också bygga nya lekplatser. Vi vill ju att de nyinflyttade ska få utlopp för sitt lekbehov, säger Magnus Edström, ordförande i fastighetsnämnden.

- Lekplatsen har ett lantligt tema med lekutrustning av trä och gungdjur som harmoniserar med det lantliga temat. Det finns en picknickplats med lusthus och bänkar att samlas kring. Spännande inslag är den stora pulkabacken samt konstgräset i olika färger, säger Petra Löfgren, landskapsarkitekt, Västerås stad. Vi har arbetat med en färgskala som samstämmer med fasaderna i det nya bostadsområdet intill. En ljusdesigner har ljussatt lekplatsen för att den inte ska upplevas som mörk på kvällen. Lekplatsen är anpassad för barn mellan 0-12 år men här kan alla vistas.

Datum och tid:
Tisdagen den 4 oktober klockan 09.45

Plats:
Nordanby äng, längst österut på Nordanbygatan, bredvid Arosekens nybyggda punkthus.

Tänk på att det är begränsat med parkeringsplatser. Du kan parkera på gatorna i närheten men observera att det är 24-timmarsparkering.

För mer information
Magnus Edström (MP), ordförande i fastighetsnämnden, Västerås stad, 076-209 86 22
Petra Löfgren, landskapsarkitekt, Västerås stad, 021-39 28 06

Välkomna!

Aktörer som arbetat med lekplatsen:
Västmanlands fastighetsskötsel, Smålandskap, Charlie Hellberg, ljusdesigner och scenograf, Kompan samt Västerås stad. 

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås