Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kampanj mot giftiga båtbottenfärger

”Spola båtfärger” är kampanjen som ska få båtägarna i Västerås sluta måla sina båtar med giftiga färger. Trots att det inte är tillåtet, visar statistik att det fortfarande förekommer en felaktig användning av båtbottenfärger i småbåtshamnarna i Västerås. För att öka kunskapen hos båtägare kommer miljö- och hälsoskyddsförvaltningen några dagar i maj finnas på Lögarängen för att berätta om alternativa metoder.

- De som hyr en båtplats eller har sin båtuppläggningsplats i Västerås får inte måla med de färger som är avsedda för ost- eller västkusten. Det gäller även om man har båten i Östersjön eller västkusten delar av säsongen. Det finns andra metoder som dessutom är miljövänliga för att hålla båten ren, säger Caroline Söderlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Under några dagar i maj kommer därför personal och politiker från Västerås stad finnas på plats i småbåtshamnen på Lögarängen för att informera om alternativ till båtbottenfärg.


Mer information:
Caroline Söderlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 021-39 13 07
Kristina Aspengren, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 021-39 18 12

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås