Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Idrottens Hus flyttar till Rocklunda

Nu blir det äntligen verklighet. Ett Idrottens Hus byggs på Rocklunda.

Fredag 1 september kl. 13.30 tas det första spadtaget för Idrottens Hus på Rocklunda. Placering blir direkt söder om Mimerhallen och byggnaden omfattar cirka 600 kvadratmeter fördelat på två våningar. Hyresgäster blir Västmanlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna, Kansli för det statliga aktivitetsstödet, Västmanlands Fotbollförbund, Mellansvenska Simförbundet, Västmanlands Ishockeyförbund och Västerås SK.

-Det är med stor glädje vi hälsar Västmanlands Idrottsförbund med flera hyresgäster välkomna till Rocklunda. Idrottsförbundets val av nya lokaler skapar mervärde för ett av Sveriges främsta idrottsområden. Tillfället är också väl valt då Västerås stad är i färd med att presentera projektet Vision Rocklunda som pekar ut färdriktningen mot framtiden och en ny storhets tid för Västeråsidrotten, säger Hans Stergel, ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv.

-Ett långsiktigt mål kan äntligen bockas av. Vår kommande flytt till nya lokaler på Rocklundaområdet gör att vi kommer att finnas på en naturlig mötesplats för idrotten. Det ska vara lätt för besökare att kunna komma in till oss spontant. Rocklundas läge nära E18 med bra bussförbindelser, cykelbanor och många parkeringar gör oss ännu mer tillgängliga. Här känns idrottens puls med fullt av aktiviteter och evenemang och här finns också idrottens viktiga vardag och till allt detta finns vi som stöd och hjälp. Vår flytt är ett viktigt steg i att göra idrotten och Västmanland ännu starkare, säger Maria Engelfeldt, distriktsidrottschef, Västmanlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna.

Kontakt
Hans Stergel, ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv, e-post: hans.stergel@vasteras.se,
tel: 076 200 79 20

Maria Engelfeldt, distriktidrottschef Västmanland Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna,e-post: maria.engelfeldt@vstm.rf.se, tel: 010-476 48 24

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås