Följ Västerås stad

​Gymnasiemässan 2017 i Västerås

Pressmeddelande   •   Nov 03, 2017 09:19 CET

Den 8 november 2017 anordnar Västerås stads Gymnasieantagning för femtonde året i rad en mässa som vänder sig till elever i årskurs 9 och andra ungdomar som ska söka gymnasieskolan. Utställare är alla kommunala och fristående gymnasieskolor i Västerås, Sala och Hallstahammar. Över 2000 ungdomar med handledare samt många föräldrar kommer att besöka mässan som äger rum i Bombardier Arena, Entré C i Västerås.

Syftet är dels att ge eleverna information om program och inriktningar i Västerås, Sala och Hallstahammar inför valet till gymnasiet 2018 och dels att ge skolorna möjlighet att informera om sina utbildningar. Mötet och dialogen med eleverna som ska söka gymnasiet är en viktig del vid besöket på Gymnasiemässan.

På grundskolan startar information om gymnasievalet redan i årskurs 8. Under hösten i årskurs 9 blir den mer intensiv med bland annat vägledning, studiebesök/praktik, öppet hus på gymnasieskolorna och annan information.

Gymnasiemässan är ett viktigt komplement till alla dessa aktiviteter inför gymnasievalet. Där är alla skolor samlade och ungdomar och föräldrar får möjlighet att träffa alla. Gymnasiemässan brukar vara mycket uppskattad av både av besökande elever, föräldrar och utställande gymnasieskolor. Föräldrarna är välkomna att besöka Gymnasiemässan både dag- och kvällstid. Många elever på gymnasieprogrammen är engagerade i förberedelserna för mässan och kommer att medverka under dagen.

Samtliga kommunala och fristående gymnasieskolor i Västerås medverkar samt gymnasieskolorna i Sala, Hallstahammar med flera.

Gymnasiemässans öppettider:

Onsdag 8 november, klockan 08.30-20.00

Plats: Bombardier Arena, Entré C

Fri entré

VÄLKOMNA

Gymnasieantagningen, Christina Ulming

För mer information kontakta:

Gymnasieantagningen, 021-39 06 00, gymnasieantagningen@vasteras.se

Christina Ulming 021-39 20 79,christina.ulming@vasteras.se

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås