Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

4700 lediga jobb på årets Rekryteringsmässa i Västerås och Eskilstuna.

Nu närmar sig 2017-års Rekryteringsmässa och vi har glädjen att meddela att de utställande företagen i år har rapporterat in cirka 4 700 lediga jobb. Det är nästan 1 700 fler än vid förra årets mässa.

-Vi verkar i en expansiv region, där kompetensfrågan är en viktig framtidsfråga. Rekryteringsmässan är en utmärkt plats för arbetsgivare och arbetssökande att mötas. Genom åren har flera av dessa möten lett till nya möjligheter för såväl utställare som för besökare. En arena som skapar ömsesidig nytta helt enkelt, säger Bo Dahllöf, stadsdirektör Västerås stad.

Media hälsas välkomna till mässan som äger rum samtidigt i Västerås, Aros Congress Center, och i Eskilstuna, MunktellArena, torsdag 16 februari kl 11.00 – 16.00.

Västerås
En spännande aktivitet som kommer att äga rum på mässan i Västerås är att besökarna kan få uppleva framtidens jobb via VR-teknik. Ett roligt grepp är också att Arbetsförmedlingen i Västerås tillsammans med ICA, McDonald´s och Ikea tagit fram filmer där medarbetare berättar varför de trivs med sitt jobb. I Västerås erbjuds besökarna även en möjlighet att lyssna till tre intressanta föreläsningar, bland annat med handlaren och entreprenören Daniel Özer.

Eskilstuna
Precis som förra året kommer European Job Days (arbeten utomlands) äga rum på Rekryteringsmässan i Eskilstuna och där kommer Försvaret att ha en utmanande aktivitet.

Även sommarjobb
Tack vare att mässan äger rum en månad tidigare än den brukar, finns det också en hel del sommarjobb.

Gratisbuss
Gratisbussar går mellan mässarenorna. En nyhet är att det i år även går buss från Enköping till Västerås samt buss från Strängnäs till Eskilstuna.

Arrangörer
Rekryteringsmässan arrangeras i år för femtonde gången och är ett gemensamt projekt mellan Eskilstuna kommun, Västerås stad och Arbetsförmedlingen. Samarbete har nu inletts med Strängnäs och Enköping.

För mer information kontakta
Satu Kruse, utbildningskonsulent AMA Arbetsmarknad, Västerås stad, på tel: 021-39 11 89 eller via e-post: satu.kruse@vasteras.se

Åsa Klintberg, projektledare, Västerås stad, på tel: 021 – 39 16 10 eller via e-post: asa.klintberg@vasteras.se

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås