Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås stad är nominerad till Visa vägen-priset

Det prestigefulla hållbarhetspriset Visa vägen går till den arbetsgivare samt den eldsjäl som under året har gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Västerås stad har blivit nominerad i två kategorier, Årets arbetsgivare och Årets eldsjäl. Ylva Wretås, arbetsmarknadsstrateg i Västerås stad är nominerad till Årets eldsjäl.

Det står mellan 180 nominerade arbetsgivare och eldsjälar när priset delas ut i Stockholm den 19 november.

– Det är fantastiskt att se hur enskilda personer och arbetsgivare kan göra så stor skillnad. Genom att se möjligheter och kompetens istället för svårigheter och hinder visar var och en av de nominerade vägen till ett mer hållbart samhälle, säger Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn.

Västerås stad har inlett ett tvåårigt utvecklingsprogram, kallat SAMjobb. Det innebär att 20 unga vuxna i åldern 18 till 29 år med funktionsnedsättning har erbjudits jobb inom Västerås stads verksamheter. Utvecklingsprogrammet innebär kompetenshöjande insatser för Västerås stad som arbetsgivare och att personer med funktionsnedsättning får anställningar.
 
– Det här är stort och jag känner mig stolt att vi gör det här tillsammans för Västerås. Jag är också stolt att ha förmånen att jobba i en organisation som har mod och handlingskraft att visa vägen, säger Ylva Wretås, arbetsmarknadsstrateg i Västerås stad.

Skapandet av jobben är startsignalen för ett nytt samarbete mellan Samhall, Arbetsförmedlingen och Västerås stad. Utvecklingsprogrammet började i våras och drivs i projektform under en tvåårs period.

Visa vägen-priset har sedan 2008 delats ut av Samhall. De 180 nomineringarna kommer nu att hanteras av en erfaren och namnkunnig jury, som i slutet av oktober utser tre regionala vinnare i de båda kategorierna. Dessa tävlar sedan om det nationella Visa vägen-priset under en gala på Rival i Stockholm den 19 november.

 Läs mer om de nominerade, juryn och Visa vägen-galan på http://visavagen.samhall.se

Mer information
Ylva Wretås, arbetsmarknadsstrateg, Västerås stad, 021-39 13 48
Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn, 070 – 602 51 18
Albin Falkmer, informationschef, Samhall AB, 070-509 72 06
albin.falkmer@samhall.se ,


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås