Följ Västerås stad

Västerås på tredje plats i Årets Båtkommun 2014

Pressmeddelande   •   Maj 15, 2014 16:23 CEST

Västerås har utsetts till tredje bästa båtkommun av Sweboat, Båtbranschens Riksförbund. På första plats kom Strömstad, andra plats gick till Söderhamn och Västerås fick en tredjeplacering. Alla tre kommuner bedöms göra gedigna satsningar på att ge sina invånare möjlighet till ett rikt båtliv.

– När vi bedömer kommunerna ser vi tillgänglighet, pris och service som nyckelfaktorer. Hur kommunerna väljer att bedriva båtlivsfrågor skiljer sig en hel del över landet. De här tre kommunerna gör, utifrån sina förutsättningar, mycket goda insatser för sina invånare säger Mats Eriksson, vd Sweboat, Båtbranschens Riksförbund.

I undersökningen fick kommuner, båtklubbar och privata aktörer svara på frågor om bland annat kostnader och kötider, service i anslutning till hamnar och förekomst av miljöstationer, båtbottentvättar och pumpanläggningar för toalettavfall. Kommunernas förvaltningar ombads dessutom redovisa för investeringar och utvecklingsprojekt för båtlivet.

– Vi är givetvis glada och stolta över den här placeringen! Den bekräftar det arbete som vi gör för att skapa bra förutsättningar för ett gott båtliv i Västerås. Närheten till Mälaren, hamnarnas centrala lägen, tillgången på båtplatser och hög standard är alla viktiga delar, både för att skapa en bra fritid för Västeråsarna och för att kunna locka hit nya medarbetare till Västerås alla företag. Vi känner oss givetvis taggade att fortsätta utveckla Västerås till Sveriges bästa båtkommun, säger Lars Ljung, strateg på Kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen.

För mer information vänligen kontakta
Lars Ljung, strateg Kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen
Telefon: 021-39 13 17
E-post: lars.ljung@vasteras.se

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad