Gå direkt till innehåll
Elever på Edströmska, foto: Per Groth
Elever på Edströmska, foto: Per Groth

Pressmeddelande -

Välkommen till yrkesprogramsdagarna på Erikslunds Shopping Center

Den 27 och 30 september har alla Västeråsare möjlighet att få veta mer om de tolv yrkesprogram som finns på de kommunala gymnasieskolorna. Då finns Västerås stads kommunala gymnasieskolor på plats på Erikslund för att berätta mer om vad du som elev lär dig på ett yrkesprogram och vilka stora karriärsmöjligheter som det innebär att välja ett yrkesprogram.

Att gå ett yrkesprogram leder väldigt ofta till att du har jobb redan på studentdagen. Men det ger också stora möjligheter att studera vidare. På alla yrkesprogram erbjuds du möjligheten att läsa Svenska 2 och 3 samt Engelska 6, vilket ger dig en grundläggande högskolebehörighet.

Under Erikslundsdagarna får alla besökare träffa både elever, lärare och representanter från branschen, som kan berätta mer om hur det är att jobba som till exempel kock, snickare eller bilmekaniker. Ta också chansen att testa någon av alla aktiviteter som kommer finnas runt om i shoppingcentret. 

Vård- och omsorgsprogrammet kommer visa Hjärt-Lungräddning, Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att testa dina smaksinnen medan Fordons- och transportprogrammet har med en rullande lastbilsmonter. Du kan även testa olika simulatorer, gå på cockpitvisning, se vad du kan om logotyper eller få en styling eller en provsmakning.

Tid: Kl. 16-20 den 27 september samt kl. 10-18 den 30 september.

Plats: Erikslunds Shopping Center.

För mer information:

Kontakta kommunikationsstrateg Ulrika Säfström Sunnerfelt, 021-39 22 69 eller ulrika.safstrom.sunnerfelt@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås