Följ Västerås stad

Västerås nyårstradition fortsätter med specialkomponerad laser- och eldshow

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2018 10:00 CET

En spektakulär avslutning på det gångna året och en häftig gemensam inledning på 2019. Det är målet för Västerås stads satsning på ett gemensamt nyårsfirande för alla västeråsare. 

 - Vi vill fortsätta satsningen att skapa en gemensam och festlig tradition att tillsammans fira in det nya året. Ett Västerås eget Times Square eller Skansen, säger Alf Westerdahl, enhetschef Västerås Marknad och Näringsliv AB.

Nyårsfirandet kommer att äga rum på Fiskartorget/Stadsparken, med start klockan 23.30. Huvudnumret blir en spektakulär laser- och eldshow med nedräkning på stadshustornet.

Västerås stads gemensamma nyårsfirande startade förra året och blev en succé. Över 5 000 personer tog sig då ner till Fiskartorget för att fira in det nya året tillsammans. Västerås stads förhoppning är att succén ska upprepas i år och bli en ny festlig och folklig tradition i Västerås. Förutom att fira in det nya året i gemenskap syftar firandet även i år till att minska totala antalet fyrverkerier i stan.

- Vi vill erbjuda ett bra och attraktivt alternativ till egna smällare och raketer. Det firande som vi genomför på Fiskartorget kommer i år bestå av en specialkomponerad laser- och eldshow med bland annat 20 meter höga eldpelare samt en del fyrverkerier i slutet. Hela showen är komponerad till musik, säger Alf Westerdahl.

Under firandet blir det även nyårstal av kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck.

- Jag hoppas att vi blir riktigt många som får uppleva det här. Det kommer bli en riktigt häftig show som aldrig tidigare har gjorts i Västerås, säger Alf Westerdahl.


Nyårsfirandet i korthet

Vad? Upplev tolvslaget i gemenskap och se en specialkomponerad laser- och eldshow

När? Den 31 december kl. 23.30.

Var? Fiskartorget och Stadsparken med stadshustornet som skådeplats

Pris? Fri entré

Vem? Alla är välkomna

För mer information kontakta:

Alf Westerdahl, enhetschef Västerås Marknad och Näringsliv AB 021-39 01 15