Följ Västerås stad

Sommarlovsentreprenörerna 2010 är klara

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2010 12:57 CEST

20 unga killar och tjejer i Västerås blir Sommarlovsentreprenörer och får lära sig att driva företag i sommar. Till sin hjälp får de handledning och ett startkapital på 2000 kronor. Projektet startar nästa vecka och den 18 juni finns det möjlighet att träffa några av deltagarna.

 Sommarlovsentreprenör är en metod som redan har använts på flera ställen i landet men för Västerås är det en nyhet. De ungdomar som valts ut efter en omsorgsfull process är födda mellan 1991 och 1994 och de kommer från elva olika skolor.

Deltagarna får själva välja vad de vill arbeta med i sitt företag. Några affärsidéer från förra året runt om i Sverige var försäljning av färskpressad och ekologisk apelsinjuice, fönsterputsning, fotografering, marknadsföring av evenemang och direktförsäljning av godis. I Västerås startar projektet med en kick off-vecka där deltagarna får råd, tips och inspiration från framgångsrika entreprenörer. Projektet pågår sedan under sommarlovet med att deltagarna får arbeta med sitt företag under handledning.

Syftet med projektet är att ge ungdomar ett alternativ till traditionella sommarjobb och på så vis minska ungdomsarbetslösheten under sommarferierna på lång sikt.

-          Vi vill visa att Västerås stad och vuxenvärlden tror på ungdomarna och deras drivkraft, säger Göran Thunberg som är utvecklingsstrateg på Vuxenutbildningscentrum.

 Media är välkomna att träffa några av deltagarna under utbildningsveckan:

Tid: 18 juni klockan 14:00

Plats: Strike Bowling, Torggatan 1

 

Mer information

Göran Thunberg, utvecklingsstrateg, Vuxenutbildningscentrum, 021-39 17 47
Hanna Lundberg, projektledare, 073-670 24

Bifogade filer

Word-dokument