Följ Västerås stad

Nya städbloggare fortsätter kampen mot nedskräpningen

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2010 11:48 CEST

Den här veckan tar Elin Östling och Maria Dag över uppgiften som Västerås stads städbloggare. Under sju veckor i sommar kommer de att städa bort skräp, prata skräp med västeråsarna och blogga om skräp. Huvudsyftet med projektet är att engagera, väcka debatt och på sikt ändra attityderna till nedskräpning.

 Städbloggen startade förra sommaren och blev omedelbart en succé med många besökare. Förra årets städbloggare Nina Persson och Victor Marquez blev snabbt ett välkänt inslag i stadsbilden där de åkte runt i sin städbil, pratade med västeråsarna, plåtade de skräpigaste miljöerna och berättade om sina upplevelser på bloggen.

Elin och Maria har precis startat sitt arbete och de tar vid där Victor och Nina avslutade sitt arbete förra året. I sommar kommer städbloggen att vara igång från 14 juni till 9 juli samt från 26 juli till 13 augusti. Städbloggarna kommer i första hand att röra sig i centrum men ska även göra en del utflykter till skräpiga delar av staden utifrån tips som kommer in via bloggen.

Renhållningen av Västerås gator, torg och parker kostar runt 15 miljoner kronor varje år. Städbloggen är en del i en större kampanj mot nedskräpning inom Västerås stad och Värna Västerås.

Mer information: Monica Westlund, informatör, Tekniska nämndens stab, 021-39 20 97

Besök Städbloggen

Besök Städbloggen på Twitter

Bifogade filer

Word-dokument