Följ Västerås stad

Midvinterkonsert med Västerås Sinfonietta i fyra stadsdelar

Pressmeddelande   •   Jan 10, 2014 07:49 CET

Sinfoniettan bjuder i mitten av januari på midvinterklassisk konsert i fyra stadsdelar, med fri entré. Konserterna ingår i Kultur i stadsdelarna, Västerås stads satsning på kulturupplevelser av hög klass där människor bor. Arrangemangen planeras tillsammans med tio kulturnätverk i de olika stadsdelarna och genomförs med stöd av bland annat Västmanlandsmusiken och Riksteatern Västmanland.

I samarbete med kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola hör vi sångstudent Kajsa Palmér, mezzosopran i sånger av Bizet och Händel. Orkestern leds av Daniel Frankel.

Arrangörer är Västmanlandsmusiken, kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen på Västerås stad, samt respektive spelplats. Det är fri entré till alla konserter.

Datum, tider och platser:
16 jan klockan 12.15
Västerås Konserthus, Lilla salen. I restaurang KonserthusTerrassen kan man äta lunch efter konserten.

16 jan klockan 15.00
Önsta Gryta kyrka. Kaffe serveras från klockan 14.00.

17 jan klockan 12.15
Mälardalens högskola, foajén.

17 jan klockan 15.00
Råby Centrum, aktivitetshallen. Konsertcafé klockan 13.00 – 14.45.

Om Daniel Frankel
Daniel Frankel är en Göteborgsfödd violinist som sedan 2003 har sin bas som konsertmästare i Västerås Sinfonietta. Han är också engagerad som orkestermusiker och konsertmästare samt solist med andra orkestrar, såväl internationellt som i Sverige, bland annat i Stockholms Konserthus. Där gjorde han sin diplomkonsert med Dvoráks Violinkonsert tillsammans med Kungliga Filharmonikerna.

Daniel Frankel har spelat in flera cd, han har uruppfört många verk direkt skrivna för honom och deltar gärna i gränsöverskridande projekt och i olika kammarmusikaliska sammanhang.

Om Kajsa Palmér
Kajsa Palmér är mezzosopran som utbildat sig vid Linnéuniversitetet i Växjö, Kungliga Musikhögskolan och nu Mälardalens högskolas kammarmusikerutbildning. Vill man höra hennes röst, kan man höra henne ta ton på ett litet filmklipp från Mälardalens högskola.

Filmen kan du se här

Mer information:
För mer information om Kultur i stadsdelarna, kontakta Kerstin Klingmann, Västerås kulturcentrum, 021-39 14 65, kerstin.klingmann@vasteras.se

För mer information om konserten, kontakta Västmanlandsmusiken.

Affisch och bild finns att ladda ned längre ned på sidan.


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad