Följ Västerås stad

Landshövdingen utser årets Sommarlovsentreprenör i Västerås

Pressmeddelande   •   Aug 15, 2011 10:48 CEST

I projektet Sommarlovsentreprenör har ungdomar i Västerås fått prova på att driva eget företag. Till sin hjälp har det fått handledning och ett startkapital på 2000 kronor. Nu är det ovanliga sommarjobbet slut och på fredag kommer landshövding Ingemar Skogö att utse Årets Sommarlovsentreprenör.

Sommarlovsentreprenör är en metod som används på flera ställen i landet och för Västerås är det andra året. Deltagarna har själva valt det de arbetat med i sitt företag. Syftet med projektet är att ge ungdomar möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör. Förhoppningsvis kan man därigenom väcka intresse för att starta eget företag i framtiden.

- Vi vill visa att Västerås stad och vuxenvärlden tror på ungdomarna och deras drivkraft, säger Göran Thunberg som är utvecklingsstrateg på Vuxenutbildningscentrum.

På fredag är dags för avslutning. Under avslutningsdagen kommer ungdomarna att redovisa sina erfarenheter som sommarlovsentreprenörer och därefter blir det prisutdelning.

Media är välkomna att vara med under avslutningsdagen, fredagen den 19 augusti. Meddela deltagande till utbildningskonsulent Satu Kruse, kontaktuppgifter nedan.

Program:

9:00 - 12.30   Ungdomarna redovisar sina erfarenheter. Lokal: AMA Arbetsmarknad*

13:00             Mingelbuffé på Stadshusrestaurangen

14.30             Prisutdelningar i fullmäktigesalen, Stadshuset

Landshövding Ingemar Skogö utser årets Sommarlovsentreprenör.

 Mer information:

Satu Kruse, utbildningskonsulent AMA Arbetsmarknad, 021-39 11 89, satu.kruse[at]vasteras.se

*Besöksadress: Ingenjör Bååths Gata 47, ingång T6, våning D, Västerås

Bifogade filer

Word-dokument