Följ Västerås stad

Landshövdingen korar 2012 års Sommarlovsentreprenör i Västerås

Pressmeddelande   •   Aug 13, 2012 09:16 CEST

I projektet Sommarlovsentreprenör har 44 ungdomar i Västerås fått prova på att driva eget företag. Till sin hjälp har de fått handledning och ett startkapital på 2 000 kronor. Nu är projektet slut för i år och på fredag kommer landshövding Ingemar Skogö att utse Årets Sommarlovsentreprenör.

Sommarlovsentreprenör är en metod som används på flera ställen i landet och för Västerås är det tredje året. Deltagarna har själva valt det de arbetat med i sitt företag. Syftet med projektet är att ge ungdomar möjlighet att prova på hur det är att driva ett eget företag och att vara entreprenör. Förhoppningsvis kan man därigenom väcka intresse för att starta eget företag i framtiden.

– Vi vill visa att Västerås stad och vuxenvärlden tror på ungdomarna och deras drivkraft, säger Göran Thunberg som är utvecklingsstrateg på Vuxenutbildningscentrum.

På fredag 17 augusti är dags för avslutning. Under avslutningsdagen kommer ungdomarna att redovisa sina erfarenheter som sommarlovsentreprenörer och därefter blir det prisutdelning.

Media är välkomna att vara med under avslutningsdagen, fredagen den 17 augusti. Meddela deltagande till utbildningskonsulent Satu Kruse, kontaktuppgifter nedan.

Program:
08.30-12 Ungdomarna redovisar sina erfarenheter. Lokal: AMA Arbetsmarknad*
12.15 Prisutdelningar i fullmäktigesalen, Stadshuset. Landshövding Ingemar Skogö korar Årets Sommarlovsentreprenör.
13.00 Lunch på Aros Congress Center

För mer information kontakta:
Satu Kruse, utbildningskonsulent AMA Arbetsmarknad, 021-39 11 89, satu.kruse@vasteras.se

*Besöksadress: Ingenjör Bååths Gata 47, ingång T6, våning D, Västerås