Följ Västerås stad

Fokus på boendefrågor hos konsumentjuridisk rådgivning

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2012 10:02 CEST

Västerås stads konsumentjuridiska rådgivare sätter under en månad extra fokus på frågor som har med boendet att göra. Boendemånaden pågår från den 16 april till den 16 maj.

Frågor om boende, till exempel hantverkstjänster, är en av de vanligaste frågorna som de konsumentjuridiska rådgivarna får. Frågorna handlar bland annat om hur man anlitar en hantverkare och vad ett skriftligt avtal bör innehålla.

www.vasteras.se/naringsliv publiceras fortlöpande tips och råd under hela boendemånaden. Även de aktiviteter som händer under månaden kommer fortlöpande att publiceras på webben och annonseras i lokalmedia.

Bland annat utökar konsumentjuridisk rådgivning sin drop-in verksamhet i stadshusentrén.
- Vi finns på plats hela dagen, alla måndagar under boendemånaden. Mellan klockan 8-17 går det bra att besöka oss, säger Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare som även tillägger att all rådgivning som ges är kostnadsfri, opartisk och vägledande, för både konsumenter och näringsidkare i Västerås.

Konsumentjuridisk rådgivning kommer också att förse försäljare av byggmaterial i Västerås med broschyren ”Tips & råd till dig som ska anlita hantverkare”. Materialet finns naturligtvis även att hämta i stadshusentrén.

Konsumentjuridisk rådgivning samverkar under boendemånaden med stadsbyggnadskontoret och Västerås stads energi- och klimatrådgivare. Har du frågor om bygglov så finns stadsbyggnadskontoret på plats alla måndagar och onsdagar mellan klockan 12-13 i stadshusentrén. På tisdagarna klockan12-13 finns stadens energi-och klimatrådgivare i entrén för att svara på alla tänkbara frågor om klimat och energi som exempelvis belysning, värmesystem eller vilken värmepump som passar bäst för ditt hus. 


För mer information

Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare, 021-39 17 22
Anna Malmström, energi-och klimatrådgivare, 021-39 14 48
Vesna Kranjec, bygglovschef, 021-39 12 94