Följ Västerås stad

Datajättens uppstart ett bevis på att Västerås är en attraktiv etableringsort och nav för modern industri

Pressmeddelande   •   Dec 12, 2018 11:00 CET

Idag meddelade Amazon Web Services att företaget nu startat upp sina anläggningar i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm. Vid serverhallen i Västerås kommer företaget att leverera och drifta molntjänster för datalagring.


- Vi är stolta över att Västerås spelar en viktig roll i den globala digitaliseringen och får vara en av hemorterna för en modern världsomfattande verksamhet. Vi är väldigt glada att Amazon Web Services nu är igång med anläggningen i Västerås, och ser det som en del i att tillsammans med stora och små företag bidra till en framgångsrik utveckling av digitalisering av samhället i stort i såväl Västerås som Sverige och världen, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

-Från ett etableringsperspektiv är detta ett bevis på att Västerås är i framkant när det gäller att erbjuda företag, stora som små, de bästa förutsättningar för att på ett smidigt sätt starta upp sin verksamhet i Västerås. Uppmärksamheten som Amazon Web Services etablering innebär har också gett oss ett stöd i vårt pågående proaktiva arbete för att locka fler investeringar till Västerås, säger Conny Petrén, chef Etableringar och investeringar vid Västerås Marknad och Näringsliv AB.

-Västerås har en historia av skickliga entreprenörer och har varit och är ett hem för stora industriaktörer. Vi har även en stark förmåga att samverka och att leverera resultat, och vi vet att det bidrog till att den här satsningen blev av i Västerås, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

För mer information:

Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande 021-39 12 62

Conny Petrén, chef Etableringar och investeringar Västerås Marknad och Näringsliv AB 021-39 11 16