Följ Västerås stad

Bokens Dag i Västerås den 16 oktober

Pressmeddelande   •   Okt 15, 2012 11:34 CEST

För trettonde året i rad anordnas Bokens Dag i Västerås. Elva inbjudna svenska författare uppträder på Västerås teater tisdag den 16 oktober under eftermiddagen och kvällen. Författarna presenterar sina nyutkomna böcker och talar om sina författarskap.

Efter framträdandet har publiken och läsarna möjlighet att träffa författarna i enskilda samtal. Böcker kommer även att säljas och då kan besökarna passa på och få sina böcker signerade av de medverkande författarna.

– Med Bokens Dag vill vi bjuda västeråsarna på möjligheten att få träffa och inspireras av några av våra stora svenska författare på hemmaplan, säger Anna Duberg, bibliotekarie, Västerås stadsbibliotek.

I år framträder Rolf och Cilla Börjlind, Tareq Taylor, Ingrid Carlberg, Carin Hjulström, Carl-Johan Vallgren, Buthler och Öhrlund, Karolina Ramqvist, Josefine Sundström och Jan Guillou.

Några av författarna har varit med länge som Carl-Johan Vallgren och Jan Guillou med en rik produktion av romaner bakom sig. I år är de aktuella med Vattenmannen respektive Dandy. Den senare utgör andra delen i Guillous historiska serie om utvecklingen av Sverige under 1900-talet.

Spänningslitteraturen är representerad med deckarparet Börjlind, som har västkusten och Kosteröarna som inramning för höstboken Springfloden. Dagens andra författarpar Buthler och Öhrlund håller sig också inom spänningslitteraturen med thrillern Återvändaren.

Karolina Ramqvist skriver uppmärksammade romaner om relationer i vår samtid så även i Alltings början. Ingrid Carlberg är journalist och kom i våras ut med en kritikerrosad biografi över Raul Wallenberg vars 100-årsjubileum firas världen över. TV-kocken Tareq Taylor delar med sig av sina tips för hösten hur vi bäst ska ta tillvara grönsaker och bär.

Under inledningen av Bokens Dag i Västerås kommer teaterchef Kajsa Giertz att dela ut årets litteraturstipendium på 20 000 kr till en författare med anknytning till Västmanlands län.

Bokens Dag i Västerås arrangeras av Akademibokhandeln, Bokia, ABF, Skådebanan, Västerås stadsbibliotek, Västmanlands Teater, VLT och Mälardalens högskola.


För mer information:
Staffan Rune, verksamhetschef, Västerås stads kulturverksamheter,
021-39 46 08, staffan.rune@vasteras.se

Pressbilder hittar ni här – obs! fotografens namn ska alltid anges:

Rolf och Cilla Börjlind
Ingrid Carlberg
Karolina Ramqvist
http://bilder.norstedts.se/index2.aspx

Carl-Johan Vallgren
http://www.albertbonniersforlag.se/Forfattare/Forfattarpresentation/?personId=6126

Carin Hjulström
http://www.forum.se/Bokforlaget-Forum-Forfattare/Forfattarpresentationssida/?PersonId=26060

Buthler och Öhrlund
http://www.massolit.se/media/dan-buthler-och-dag-ohrlund-77221.jpg

Tareq Taylor
http://www.formabooks.se/Press/Ladda-ner-pressmaterial/?type=person&qu=3658

Jan Guillou
http://www.flickr.com/photos/piratforlaget/sets/72157628790885001/

Josefine Sundström
http://www.bonnierforlagen.se/Forlag/Forfattare/?personId=34915