Följ Västerås stad

Boendemånad med inslag av energi och klimat

Pressmeddelande   •   Apr 09, 2018 10:22 CEST

Västerås stads konsumentjuridiska rådgivare och energi- och klimatrådgivare gör för andra året gemensam sak under årets Boendemånad. Förutom frågor som har med boendet att göra blir det inslag av energi och klimat. Boendemånaden pågår 9 april - 9 maj.

– Frågor om boende, till exempel om hantverkstjänster, är en av de vanligaste frågorna som vi får. Under boendemånaden vill vi verka förebyggande för att hantverkartvisterna i Västerås ska bli färre. Detta gör vi bland annat genom att informera om vad man som konsument bör ta reda på och kolla upp innan man anlitar en hantverkare. Vi rekommenderar också ett skriftligt avtal, för att undvika missförstånd, det är en trygghet för både konsument och näringsidkare, säger Cecilia Collin konsumentjuridisk rådgivare.

Det är andra året som energi- och klimatrådgivarna deltar med kunskap om energi och klimat ur ett boendeperspektiv. De kan bland annat svara på frågor om hur man kan bygga energieffektivt, om man funderar på att sätta upp solpaneler på villataket eller vilket uppvärmningssystem som bäst passar för sitt boende.

Under boendemånaden har konsumentvägledarna och energirådgivarna gemensam drop-in rådgivning i Stadshusentrén på torsdagar klockan 15.00–16.00. Helgen 21-22 april svarar de på boendefrågor på byggvaruhuset Bauhaus, Erikslund.

För mer information

Cecilia Collin, konsumentjuridisk rådgivare, 021-39 17 22

Zandra Camber, energi- och klimatrådgivare, 021-39 25 71