Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Vetenskapsolympiad på Rudbeckianska gymnasiet den 28-30 november 2012

Den 28-30 november 2012 genomförs en vetenskapsolympiad på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås. 108 deltagare från 6 länder deltar i evenemanget, som för första gången genomförs på Rudbeckianska gymnasiet.


Förutom elever från Rudbeckianska gymnasiet deltar gymnasieelever från Ryssland, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Eleverna tävlar i matematik, fysik och kemi och två elever från varje årskurs tävlar i varje ämne. Eleverna har valts ut på grundval av sina kunskaper i de olika ämnena. På Rudbeckianska har uttagningarna skett genom uttagningar, prov och matematiktävlingar.


- Förutom själva tävlingsmomentet kommer eleverna att få vara med om en ståtlig invigningsceremoni, uppträdanden av elever från vår musikprofil, guidning av Västerås, fotografering och gemensamma middagar, förklarar Peo Olsson, fritidsledare på Rudbeckianska gymnasiet.


Vetenskapsolympiaden firar i år 25-årsjubileum och startade alltså redan 1987, då med deltagare från Estland, Lettland och Litauen. Sverige har genom Rudbeckianska gymnasiet deltagit sedan 2009.

Rudbeckianska gymnasiet är Sveriges första gymnasium och grundades redan 1623.

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås