Gå direkt till innehåll
Elever på Hahrska gymnasiet, foto Pia Nordlander, BildN.
Elever på Hahrska gymnasiet, foto Pia Nordlander, BildN.

Nyhet -

Välkommen till yrkesgalan

Den 12 maj kl. 15.00 öppnas dörrarna till årets Yrkesgala i Västerås. Anordnare är Västerås Stads kommunala gymnasieskolor som tillsammans med branscherna för alla yrkesprogram delar ut diplom till nya handledare från branschen. En jury delar samtidigt ut pris till Årets APL-företag, Årets Handledare och Årets Yrkeslärare. Varmt välkomna att delta och träffa lärare på våra yrkesprogram, företag från samtliga branscher och gäster från bland annat Worldskills Sweden.

Program

15.00-15.20 Dörrarna öppnas, välkomstdrink, mingel.

15.20-15.40 Tal av kvällens konferencier Eva Lilja. Eva Lilja är näringslivsdirektör och vd för bolaget Västerås Marknad och Näringsliv AB

15.40-15.55 Prisutdelning i kategorin Årets APL företag

15.55-16.15 Diplomutdelning till nyutbildade handledare från branschen.

16.15-16.30 Prisutdelning i kategorin Årets Handledare,

16.30-16.55 Prisutdelning i kategorin Årets Yrkeslärare

16.55-18.00 Middag och mingel

18.00---        Underhållning och fortsatt mingel. Marmeladorkestern står för musiken.

Yrkesgalan är en del av det gymnasieövergripande APL-projektet som syftar till att stärka relationerna och skapa nätverk mellan de kommunala gymnasieskolorna och branschen. För att våra elever ska få rätt utbildning inför framtiden är det av yttersta vikt att vi erbjuder moderna yrkesprogram som är väl anpassade till branschens behov. Under kvällen premieras också de nya APL-handledare som har genomgått Skolverkets utbildning under 2017.

- Yrkesprogrammen är otroligt viktiga för Västerås framtid. Våra företag och branscher har ett stort behov av nyanställning inför framtiden. Det bidrar till hela Västerås växkraft. Vi är stolta över att vi tillsammans med branschen utbildar våra ungdomar till moderna, attraktiva jobb inom bland annat industri-, bygg-, el-, restaurang och handelsbranschen i Västerås, säger Leif Larsson, verksamhetschef för gymnasieskola- vuxenutbildning.

Media hälsas varmt välkomna till yrkesgalan.

Tid: kl 15.00 den 12 maj

Plats: Publik, Västerås

Meddela gärna din närvaro till projektledare Anna Ulff, anna.ulff@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås