Gå direkt till innehåll
Prins Daniel gästar Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola den 15 januari

Nyhet -

Prins Daniel gästar Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola den 15 januari

Under förmiddagen den 15 januari gästar H.K.H Prins Daniel Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola. Vid besöket kommer Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram att lanseras.

Programmet är ett långsiktigt samarbete mellan H.K.H. Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och framstående entreprenörer och företagsledare.
Programmet har samlat en grupp utvalda entreprenörer och företagare i ett så kallat expertråd. Prins Daniel, experterna och andra representanter kommer bland annat att återkommande besöka gymnasieskolor och högskolor/universitet i landet för att inspirera unga människor att satsa på entreprenörskap och högre utbildning. I linje med detta lanseras programmet på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola.


Visionen för Prins Daniel Fellowship-programmet är att fler unga människor ska inspireras till att satsa på entreprenörskap och utbildning.


Vid lanseringen på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola deltar förutom H.K.H Prins Daniel flera framträdande entreprenörer och företagsledare, till exempel Martin Lorentzon, grundare av Spotify, Niklas Zennström, grundare av Skype och Hans Vestberg, VD och koncernchef för Ericsson AB.
Under förmiddagen kommer Prins Daniel Fellowship-programmet att presenteras. De närvarande experterna och entreprenörerna kommer att ge sin syn på entreprenörskap och kommer även att delta i rundabordssamtal kring entreprenörskap med elever på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola, som driver UF-företag.


För mer information om besöket och Prins Daniel Fellowship-programmet, kontakta Joakim Rådström, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin, IVA, 08-791 28 39 eller 073-656 76 17.

Fotografiet på Prins Daniel är taget av Mattias Edwall, copyright Kungahuset.se


Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås