Gå direkt till innehåll
Kängurutävling- inspirerande matematik på Mälardalens Högskola

Nyhet -

Kängurutävling- inspirerande matematik på Mälardalens Högskola

Den 22 mars samlades elever från bland annat Hamreskolan, Tibbleskolan, Kristiansborgsskolan, Rönnbyskolan och Storängsskolan på Mälardalens Högskola för att lösa kluriga matematiska uppgifter. Syftet med satsningen är att stimulera intresset för matematik genom bra matematiskaproblem som väcker nyfikenhet och lust att lära. Mälardalens inbjudan till elever i Västerås var en del i den Kängurutävling som genomfördes runt hela jorden den 21 mars.

Eleverna som deltog i de matematiska övningarna på Mälardalens högskola i Västerås (liksom även elever som samlats i Eskilstuna) fick också möjlighet att via länk samverka, med universitetslärare från Ungern, kring ett matematiskt problem.

Så här berättar en av lärarna som besökte Mälardalens Högskola tillsammans med sin klass:

”Vi har deltagit i detta i flera år för vi tycker att det är viktigt att tidigt utveckla den matematiska problemlösningsförmågan hos våra elever. Här får vi också del av matematiska problem som utmanar och passar alla. Våra elever är väldigt intresserade av matematik och brukar även efter vårt deltagande här, prata med sina föräldrar om matteuppgifterna, vilket känns jätteroligt!”
– Maria Ahlbin, lärare på Hamreskolan


Kontakt och mer information
Bodil Lövgren, matematikutvecklare för de kommunala skolorna
bodil.lovgren@vasteras.se

Katalin Földesi, Universitetsadjunkt Mälardalens Högskola
katalin.foldesi@mdh.se.

kanguru@ncm.gu.se (länk till NCM, nationellt centrum för matematikutveckling)


Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås