Gå direkt till innehåll
HVF Transport AB – månadens klimatsmarta företag!

Nyhet -

HVF Transport AB – månadens klimatsmarta företag!

Varje månad utser Climate Challenge Västerås (CCV) ett klimatsmart företag som jobbar aktivt för att vara ett föredöme i sitt miljö- och klimatarbete. Månadens klimatsmarta företag är HVF Transport AB som satsar på metandieselbilar och har hittills lyckats få ner utsläppen av koldioxid med 50-60 procent. Bilarna körs på 70 procent biogas och 30 procent miljödiesel.

– Alla chaufförer har utbildats i sparsam körning, så kallad ECO-driving, och genom att minimera tomgångskörning i stadstrafiken har dieselförbrukningen minskat. Utsläppen av koldioxid följs upp dagligen genom de appar som alla chaufförer använder. Där går det att se miljöbelastningen timme för timme, berättar Firas Ahmed, som är vd på HVF Transport AB.
 
Läs mer om HVF Transport AB här.

CCV fungerar som en motor för förändrad syn på klimatfrågan och en inspiratör för ett nytt sätt att se på företagande. I Västerås finns det många företag som har goda förutsättningar att vända klimatproblem till en affärsmöjlighet. Ett medvetet klimatarbete kan ge nya kunder och många företag menar att deras klimat- och miljöarbete gett dem konkurrensfördelar och ökad konkurrenskraft.

Läs mer:
I CCV samlar vi kompetenser, rådgivare, samarbetspartners och klimatsmarta företag som företagare kan ha stor nytta av i utvecklingen av sitt klimatarbete.
Läs mer om CCV här.

Mer information:
Climate Challenge Västerås, Theresa D'Errico, 021-39 28 35
HVF Transport AB, Firas Ahmed, 021-47 18 201, 076-29 53 177


Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås