Följ Västerås stad

Pressmeddelanden 3 träffar

Måltiden och en hållbar utveckling

Pressmeddelanden   •   Sep 12, 2014 10:05 CEST

Onsdag den 17 september bjuds alla medarbetare, chefer och förtroendevalda i Västerås stad in till en föreläsning om måltiden och en hållbar utveckling. Föreläsarna är några av Sveriges populäraste inom hälsa och miljö. Platsen för föreläsningen är Carlforsska skolans scen.

Är hälsa bara för de rika?

Är hälsa bara för de rika?

Pressmeddelanden   •   Nov 07, 2007 10:35 CET

Är hälsa en livsstil som endast är tillgängligt för en klick välbärgade människor? Zarah Öberg, grundare till sajterna Pigga Barn och Kostkoll är en av talarna på Envisions den 22 och 23 november i Västerås.

Psykisk ohälsa –ett ämne för genforskningen eller en politisk fråga?

Psykisk ohälsa –ett ämne för genforskningen eller en politisk fråga?

Pressmeddelanden   •   Okt 11, 2007 07:50 CEST

Kent Nilsson, med. dr och sociolog arbetar på Centrum för klinisk forskning i Västerås menar på att psykisk ohälsa bland ungdomar går att förebygga om man vet om man har en kort eller lång MAO-A-gen. De pojkar som har en kort variant av denna gen löper större risk för att få alkoholrelaterade problem vid otrygga hemförhållanden. För flickor är det tvärtom.

Nyheter 1 träff

Nationella Anhörigveckan: Välkommen till Anhörigcentrum

Nationella Anhörigveckan: Välkommen till Anhörigcentrum

Nyheter   •   Okt 01, 2018 14:05 CEST

Nu är det Nationella Anhörigveckan, som instiftades av Anhörigas Riksförbund 2005. ”Med anhörig menas den som stödjer, hjälper eller vårdar någon i sin närhet på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller vanlig ålderdom – och alla anhöriga, om det så är sambo, förälder, barn, vän eller granne, är varmt välkomna till oss på Anhörigcentrum i Västerås”, säger Mona Eriksson, Anhörigkonsulent.