Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

vasteras.se är Sveriges bästa kommunala webbplats

Västerås stads webbplats vasteras.se är bäst i Sverige.
Det visar webbundersökningen ”Information till alla” som undersöker innehåll och kvalitet på Sveriges kommuners webbplatser.
-Vi lägger stort fokus på hur våra invånare vill ha webbplatsen. Användarperspektivet tror jag är den största framgångsfaktorn, säger Elin Lindkvist, Västerås stads webbredaktör.

-Det är såklart fantastiskt roligt att vi är bäst. Vi har arbetat hårt med att skapa förutsättningar för att förenkla för användaren på vasteras.se, och vår publicistorganisation som jobbar kontinuerligt med att utveckla vår service på webbplatsen förtjänar verkligen den här förstaplatsen. Västeråsarna är också stora vinnare, som till exempel deltagit i invånardialoger och därmed hjälpt oss göra vasteras.se bra, säger Mats Lindskog, kommunikationsdirektör i Västerås stad.

Västerås, Mariestad och Ljusdal rankas högst i årets undersökning av kommuners webbplatser. Frågorna har handlat om till exempel vilka förskolor som finns i kommunen, öppettider på återvinningsstationen eller hur man ansöker om hjälp inom äldreomsorgen.

-Vi lyssnar till alla synpunkter som kommer in och håller användartester och gör undersökningar. Allt för att bjuda in Västeråsarna till att tycka till om det arbete vi gör. Vasteras.se är invånarnas webbplats och vi i Västerås stad behöver arbeta dagligen för att den ska bli bästa möjliga, säger Elin Lindkvist, Västerås stads webbredaktör.

-Vi söker alltid nya invånare som vill hjälpa oss göra webben ännu bättre genom att svara på enkäter eller bli användartestare.För den som tycker det låter intressant finns mer information och en intresseanmälan på vasteras.se/testare, säger Elin Lindkvist.

För mer information:

Mats Lindskog, kommunikationsdirektör Västerås stad, 021-39 25 66

Elin Lindkvist, webbredaktör Västerås stad, 021-39 15 55

Om undersökningen:

Det är åttonde året i rad som Sveriges Kommuner och Landsting SKL genomfört webbundersökningen ”Information till alla” för att undersöka innehåll och kvalitet på kommunernas webbplatser.

Under sommaren 2016 skattade 240 kommuner själva om det gick att hitta svar via kommunens webbplats på de dryga 250 frågor som har ställts även i tidigare undersökningar. Självskattningen har visat att de flesta kommuner bedömer att det går att hitta svar via kommunens webbplats för majoriteten av de ställda frågorna.

– Genom undersökningen vill vi bidra till att utveckla kommunens service. Webb och annan digital media kan öka medborgares insyn och bidra till ökad transparens. Det kan också vara viktiga delar för att öppna upp och skapa dialog med medborgarna, säger Lena Dahl, tf vd för SKL.

De tio kommunerna med högst andel svar på de 250 frågorna är Mariestad, Ljusdal, Västerås som kommer upp i att man skattar att man klarar av att leva upp till 96 % av det som efterfrågas i undersökningen.

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås