Följ Västerås stad

Västeråsare blir mer kemikaliesmarta

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2017 09:11 CET

Fem hushåll i Västerås får besök av experter och tips på hur de kan leva ett kemikaliesmartare vardagsliv. Under besöket tittar inspektörer från miljö- och hälsoskyddsförvaltningen på innehållet i städskåpet, badrummet, hallen, köket och barnrummet.

Besöken ingår i en informationskampanj inom det EU-finansierade projektet NonHazCity. Kampanjen går ut på att öka kunskap och medvetenhet om hur man som konsument kan göra medvetna val och välja miljövänligare alternativ.

Privata hushåll är en stor källa till utsläpp av skadliga ämnen till vår miljö. Ändringar i konsumtionen är ett viktigt steg i minskningen. Under hembesöken tittar expterna på vilka produkter och varor som finns och ger tips på alternativ. Det kan vara allt från leksaker, skärbrädor, hårspray till städprodukter.

De fem testfamiljerna har anmält sig frivilligt och representerar ett tvärsnitt av västeråsarna. Familjer med eller utan barn i olika åldrar, ensamstående och äldre.

Mer information:
Susanna Grystad, projektledare 021-39 13 20

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås