Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Västerås Ungdomsstorband vann SM-guld

Västerås Ungdomsstorband vann första pris i SM i Ungdomsstorband som avgjordes i Stockholms konserthus under söndagen. Segern i klassen kultur- och musikskolestorband är den 7:e sedan tävlingen startade 2001. Konkurrensen från bland annat Tranås Kulturskolas Storband och Casablanca från Eskilstuna var hård men juryn tog fasta på "slagverkets tekniska briljans” (Adriano Grueso Cordoba), blåssektionernas dynamiska samklang, sånginsatsen (Stella Gustin) och den allmänt kända Västeråsiska spelglädjen. I storbandsjuryn satt: Ann-Sofi Söderkvist, Karin Hammar och Mats Hålling. 

Även Kulturskolans två yngre storband Teenitus och Hothouse Hobgoblins deltog i tävlingen med starka framträdanden och Västerås storbandsungdomar är därmed inte bara bäst utan även flest i Sverige!

Blue House Youth Jazz Festival 24-26 mars

Läs mer om evenemanget på webben:
http://www.konserthuset.se/program/skolverksamhet/blue-house-youth-jazz-festival/

Västerås Ungdomsstorband

Bandet startades 2000 på Västerås Kulturskola av Kent Olandersson och Adam Falk. Verksamheten har sedan dess växt och omfattar nu tre band och en föreningsverksamhet som hela tiden utvecklar möjligheterna för barn och unga i Västerås att växa med sitt Jazz- och storbandsintresse.

https://www.vusb.se/
https://www.facebook.com/V%C3%A4ster%C3%A5s-Ungdomsstorband-129420113746248/

Kontakt:

Adam Falk
Telefon: 0709-685376
E-post: adam.falk@vasteras.se

Kent Olandersson
Telefon: 070-453 93 04
E-post: kent.olandersson@vasteras.se 

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås