Följ Västerås stad

Västerås stad uppvaktar rekordmånga idrottsstjärnor på årets idrottsgala

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2015 13:52 CET

Västerås stad har som årlig tradition att uppvakta lokala idrottsstjärnor som på seniornivå vunnit SM-guld, NM-, EM-, VM- eller OS-medalj. I de fall idrottaren tävlat för en Västeråsförening uppvaktar Västerås stad även föreningen med en penninggåva. I år är det rekordmånga medaljörer som uppvaktas i samband med Västerås Idrottsgala 26 november 2015.

Av bifogade pdf (under relaterat material) framgår vilka idrottare som uppvaktas av Västerås stad  på idrottsgalan.

I år uppvaktar Västerås stad medaljörerna i tre omgångar på scenen. Först uppvaktas SM-guld individuella prestationer, därefter SM-guld lagprestationer och sist men inte minst uppvaktas NM-, EM- och VM-medaljörerna. Västerås stad representeras av Hans Stergel, ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv, samt tjänstemän.

Elitidrottsstipendiater
Under kvällen delar Västerås stad även ut elitidrottsstipendier till fem lovande elitidrottare. Stipendiesumman är 25 000 kr. Följande idrottare får 2015 års elitidrottstipendier: 

  • Emma Stenlöf, Västerås Friidrottsklubb
  • Frida Berggren,  Västerås Simsällskap
  • Gustaf Dahlman, Västerås Simsällskap
  • Joel Vikner, Västerås Simsällskap (triathlon)
  • Viktor Björklund, Västerås Motorklubb

Press hälsas varmt välkommen! Mellan klockan 18.15 och 19.00 minglar idrottsstjärnor och gäster i Bombardier Arenas C-hall. Då finns möjlighet till intervjuer.

För mer information: 

Marlene Kaas, idrottstrateg, 021-39 19 81
E-post marlene.kaas@vasteras.se

Hans Stergel, ordförande nämnden för idrott och friluftsliv, 076-200 79 20
E-post: hans.stergel@vasteras.se

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås