Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Västerås Fairtrade City firar fem år

I december är det fem år sedan Västerås stad kvalificerade sig för titeln ”Fairtrade City” första gången. Det tänker Västerås Fairtrade City fira i samband med årsdagen den 5 december

Att Västerås stad för femte året i rad kvalificerat sig för omdiplomering gör Ottar Kraemer, projektledare för Fairtrade City Västerås, särskilt glad.

-Det är jättekul att se ett sådant genuint engagemang hos både politiker, tjänstemän och inte minst de som bor i Västerås. Kommunen visar sitt ansvarstagande genom att ha fattat beslut om att allt fler produkter som köps in och konsumeras inom stadens verksamhet ska vara Fairtrade-märkt – och västeråsarna väljer Fairtradeprodukter i allt större utsträckning när de handlar.

För att uppmärksamma 5-årsjubiléet kommer representanter från Fairtrade City Västerås att synas i vimlet bland de som handlar julklappar i Igor-gallerian den 5:e december. Där kan konsumenterna ställa frågor om Fairtrade och delta i en tävling med fint pris.

Tid och plats
Lördag den 5 december klockan 11.00 – 14.00

Igor-gallerian, bottenplan.

Fairtrade City är en diplomering från Fairtrade Sverige. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i utvecklingsländer.

Mer information:

Ottar Kraemer, projektledare för Fairtrade i Västerås, 021-39 26 69

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås