Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Våra vänorter provkör elbilar

Ta chansen och träffa Västerås stads vänortsrepresentanter onsdagen den 13 juni klockan 14-15 på Fiskartorget när de provkör elbilar. Vänorterna deltar i Västerås stads konferens om hållbara transporter.

Vänorterna är Akureyri på Island, Ålesund i Norge, Randers i Danmark och Lahtis i Finland.

Tid: Onsdag 13 juni, klockan 14.00 - 15.00
Plats: Fiskartorget utanför stadshusentrén

Mer information:
Johanna Olsson, miljöstrateg, 070-465 80 54, johanna2.olsson[at]vasteras.se

Konferensen pågår mellan den 13-15 juni och är en fortsättning på fem tidigare konferenser som har ägt rum i Ålesund 2007, Västerås 2008, Lahtis 2009, Randers 2010 och Akureyri 2011.

De nordiska vänorternas samarbete har under senare år präglats av erfarenhetsutbyte av utvecklingsfrågor som ingår i hela kommunens verksamhet. Ett sådant område är det nordiska klimatsamarbetet som har vuxit fram sedan första konferensen i Ålesund 2007.

Värdskapet för dessa arrangemang roterar på femårsbasis. För de kommande fem åren (2012-2016) finns en plan för samarbetet och vilka teman som är aktuella för vänorternas årliga projekt.

Årets tema är hållbara transporter, vilket avhandlas på konferensen i Västerås. Under konferensen ansvarar de fem nordiska vänorterna för varsin workshop där man informerar om resultaten från sitt projekt samt byter erfarenheter. Målen med samarbetet är att lära av varandra, få inspiration och nya idéer, dela goda exempel och erfarenheter samt att stödja det lokala klimatarbetet och hjälpa till att nå de lokala klimatmålen.

Läs mer om våra vänorter, se länk nedan:
http://www.vasteras.se/omvasteras/internationelltsamarbete/vanorter/Sidor/vanorter.aspx

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås