Följ Västerås stad

Urpremiär för ljud- och bildverket ”Röster i Sverige” på Kulturnatten

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2012 09:25 CEST

”Röster i Sverige” är namnet på ett nytt verk av Torbjörn Grass, musiker och tonsättare från Västerås. På Kulturnatten den 22 september 2012 har det sin urpremiär på Culturen med Västerås kulturcentrum som arrangör. Välkomna till en pressträff där verket presenteras.

Verket är 14 minuter och 11 sekunder långt och kommer att framföras vid flera tillfällen klockan 18.00–19.40, med insläpp var 20:e minut. Torbjörn Grass medverkar själv under kvällen. Verket tar sin utgångspunkt i FN-konventionen om mänskliga rättigheter och dess första artikel: ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av gemenskap.”

Torbjörn Grass har låtit västmanlänningar av 25 olika ursprungsnationaliteter läsa in denna artikel på respektive språk.  Av dessa röster, egna bilder och egen musik har han skapat en tankeväckande komposition sprungen ur vårt mångkulturella samhälle. Ett ljud- och bildverk öppet för fria associationer. 

Vi hälsar media välkomna på pressträff
Onsdagen 12 september klockan 10.00–11.00 på Culturen.

På pressträffen presenterar Torbjörn Grass sitt verk och tankarna som ligger bakom det. Vi visar även ett smakprov. Lokal: Culturen, Box 2 (samma lokal som under Kulturnatten).

Arrangör för konserten är Västerås kulturcentrum.  

För mer information:

Kerstin Klingmann, 021-39 14 65
kerstin.klingmann@vasteras.se