Följ Västerås stad

TRY IT prova på-veckor med sport och aktiviteter för unga

Pressmeddelande   •   Jul 31, 2018 08:30 CEST

För trettonde året i rad arrangeras TRY IT sommar i Västerås. Under v 32 och 33 kan alla mellan 10 och 15 år prova på olika idrotter och kulturaktiviteter. Förra året deltog nästan 900 barn. I år är det 21 föreningar som finns på plats på Rocklunda. Allt är gratis.

– TRY IT sommar är bra ur så många aspekter, säger Anette Carlsson, samordnare på Västerås stad. Unga får möjlighet att göra något roligt på sommarlovet, och de får prova saker som de kanske inte hade upptäckt annars. Dessutom får föreningarna en chans att låta unga ledare utvecklas.

Den som vill vara med anmäler sig på plats, samma dag. Inskrivningen startar kl. 9.30. Vid anmälan den första dagen delas ett deltagarkort ut, det kan visas upp för att åka gratis på VL:s bussar till och från TRY IT sommar. Aktiviteterna är gratis och pågår kl. 10-15 måndag-fredag båda veckorna. Det går bra att ta med egen matsäck eller så går det att köpa två korv med bröd eller pizzaslice med dryck för 25 kronor, på Rocklunda Bistro.

– Jag är stolt över att Västerås stad satsar så mycket på TRY IT, säger Marlene Kaas, idrottstrateg på Västerås stad.

Under TRY IT sommar är det 60 feriepraktikanter (sommarjobbare) som ansvarar för de olika aktiviteterna. Feriepraktikanterna går en ledarutbildning veckan innan. Under den veckan kommer de även att marknadsföra TRY IT genom att synas på ställen där barn och ungdomar finns, till exempel Lögarängen.

Arrangör för TRY IT sommar är Västerås stad, Sisu Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund i samarbete med kultur- och idrottsföreningar. VL stöttar arrangemanget genom att låta alla deltagare åka buss gratis till och från TRY IT sommar och Mimer sponsrar med istid, det vill säga hyra av hall för bandy och konståkning.

Mer om TRY IT sommar: facebook.com/tryitvasteras och vasteras.se/tryit

Mer om Västerås stad: www.vasteras.se

Kontaktpersoner Anette Carlsson, samordnare
Telefon: 021-39 23 34 E-post: anette.carlsson@vasteras.se

Marlene Kaas Telefon: 021-39 19 81 E-post: marlene.kaas@vasteras.se