Gå direkt till innehåll
Illustration: Liljewall
Illustration: Liljewall

Pressmeddelande -

Tre konstnärer får skissa på nytt konstverk i taket på nya Lögarängsbadet

Tre konstnärer av totalt 72 intresserade har valts ut för att göra varsitt skissuppdrag för ett nytt offentligt konstverk i det nya Lögarängsbadet. Juryn som består av intendent för offentlig konst, konstkonsult, representant från arkitektbyrån Liljewalls samt representant från KRO Mitt har bedömt att följande tre konstnärer är bäst lämpade för att gå vidare till skissfas:

  • Catrin Andersson
  • Mikael Johansson
  • Magnus Thierfelder

Pressträff onsdag 8 mars

Konstnärerna kommer till Västerås onsdag 8:e mars för att träffa byggprojektet och ta del av de förutsättningar som finns för konstverket. I samband med detta vill vi bjuda in media till en träff där vi berättar mer om konstnärerna och konsten på det nya Lögarängsbadet. Media får också möjlighet att träffa några av konstnärerna.

Datum: Onsdag 8 mars
Plats: Lögarängens badhus, projektstudion 
Tid: klockan 13.00

Konstverket blir en del av undertaket

Konstverket kommer att vara en del av undertaket till den stora tävlings- och undervisningsbassängen. Det kommer att vara integrerat i byggnaden och är tänkt att skapa ett unikt uttryck i samspel med badhusets arkitektur. Materialval, hållbarhet och akustik är några av utmaningarna som konstnärerna står inför när de ska skapa ett konstverk som ska fungera i badhusets komplexa miljö.

För mer information, kontakta

Lina Ahtola, intendent offentlig konst Västerås konstmuseum
Telefon: 021-393212
E-post: lina.ahtola@vasteras.se

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås