Gå direkt till innehåll
Succéföreställningen ” Ta’t lugnt, ta en Toy” ges i Irsta

Pressmeddelande -

Succéföreställningen ” Ta’t lugnt, ta en Toy” ges i Irsta

Följ med på en nostalgisk humorresa genom 50- och 60-talet. Humor, Musik och Allvar heter gruppen som öppnar minnenas arkiv och bjuder på örongodis i ord och ton. Nu heter kläderna Algots, halstabletterna Tulo och Bronzol och fröken spelar tramporgel på morgonbönen.

Frukostklubben väcker folket på lördagarna, Spara och Slösa vill uppfostra unga med flit och ordning. Men mitt i idyllen dundrar rocken och raggarna in. Sexologerna Inge och Sten svarar på frigjorda frågor, folk protesterar och ingenting är sig längre likt…

Solveig Bergqvist Larsson är föreställningens primus motor och hennes roman Ögona böj har tjänat som inspiration. Hennes dotter, skickliga sångerskan Cecilia Kyllinge ackompanjerad av pianisten och orgelvirtuosen Olle Nyberg, öser ur tidens svenska schlagerskatt med Lill-Babs, Britta Borg, Siw Malmkvist och Lill Lindfors, med en och annan utländsk pärla (bland annat Beatles, Fly Me to the Moon).

Föreställningen, som gjort succé på sin resa genom Sverige, arrangeras av Irsta Kultur och ges på Irsta bygdegård den 22 november. Puben öppnar kloickan 19.00 och föreställningen kommer igång cirka klockan 19.30.

Entré: 130 kr inkl. fika med tunnbrödsrulle.

Biljetter bokas på tel 070-25 63 700 (diakon Ellinor Lilljeqvist).

Gästspelet ingår i Kultur i stadsdelarna och ges med stöd av kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen samt Riksteatern Västmanland.

För mer information: Kerstin Klingmann, 021-39 14 65 
kerstin.klingmann@vasteras.se 


Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås