Följ Västerås stad

Start för Europeiska trafikantveckan

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2017 15:39 CEST

Europeiska trafikantveckan 16-22 september

Åk klimatsmart. Ta bussen! På lördag börjar Europeiska trafikantveckan och då får du åka buss kostnadsfritt i hela Västerås kommun. De fria bussresorna gäller från första bussturen på morgonen till sista på kvällen och gäller även färdtjänst och Flexlinjen. Det är en av aktiviteterna i Europeiska trafikantveckan som pågår den 16-22 september för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Årets tema är Tänk framåt - res tillsammans. Arrangörer är Västerås stad och VL.

På lördag kväll kl 18-21 kan du prata hållbara transporter på Fiskartorget där VL har en buss uppställd. Inne i den finns en utställning. Gycklargruppen Trix gör ballongdjur till barnen.


På onsdag underhåller Trix på Erikslund shoppingcenter mellan kl 16 och 19. Temat är ”Res klimatsmart”.

På fredag kl 7-9 finns vi på Västerås resecentrum. Kom och titta på en utställning om bildelning och bilpooler. Vi delar även ut små presenter.

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås