Gå direkt till innehåll
Spetsutbildning i internationellt företagande till Västerås

Pressmeddelande -

Spetsutbildning i internationellt företagande till Västerås

Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola blir en av två skolor i Sverige som får bedriva spetsutbildning i ekonomi på gymnasienivå. På en spetsutbildning läser eleverna del av sin utbildning på högskolenivå redan under gymnasietiden. Den nya utbildningen kommer att starta hösten 2016 och ha inriktningen internationellt företagande.

Det finns idag 20 skolor i Sverige som har tillstånd att bedriva spetsutbildning inom olika områden. Spetsutbildningen i internationellt företagande ska ge eleverna fördjupade kunskaper och erfarenheter inom internationellt företagande och en bredare kunskap än det nationella ekonomiprogrammet, berättar Henrik Pettersson som är rektor på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola.

- En spetsutbildning i internationellt företagande kommer att ge eleverna mycket goda kunskaper och hög kompetens inför framtiden, säger han.

Leif Larsson, verksamhetschef för gymnasie- och vuxenutbildning i Västerås Stad, är glad för Skolverkets beslut och stolt över Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola.

- Skolan är välkänd för sin höga utbildningskvalitet men också för att sitt goda samarbete med regionens näringsliv och med Mälardalens högskola. Spetsutbildningen är inte bara en stor möjlighet för eleverna utan kommer dessutom på sikt att kunna bidra till en god, hållbar ekonomisk utveckling för regionens företag, säger Leif Larsson.

Spetsutbildningen på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola kommer att bedrivas tillsammans med Mälardalens högskola. De båda skolorna har redan idag ett väl utbyggt samarbete och även på Mälardalens högskola gläds man åt beskedet om den nya utbildningen.

- På sikt hoppas vi så klart att eleverna fortsätter läsa ekonomi på högskolenivå, säger Eva Thorin, utbildningsledare och vice akademichef vid Akademin för ekonomi, samhälle och teknik på MDH.

Välkommen till pressträff

Den 28 oktober kl. 13.00 välkomnar vi representanter från media till en pressträff på Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola. Vid träffen medverkar rektor Henrik Pettersson, vice akademichef Eva Thorin och Leif Larsson, verksamhetschefen för gymnasie- och vuxenutbildning i Västerås. Möjlighet finns även att prata med flera av förstelärarna vid Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola.

För mer information

Henrik Pettersson, rektor Carlforsskas Ekonomi- och Handelsskola, henrik.pettersson@vasteras.se eller 021-39 07 04

Leif Larsson, verksamhetschef gymnasie- och vuxenutbildning, Västerås Stad, leif.larsson@vasteras.se eller 021- 39 81 01

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås