Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Snabbguide för en lyckad julhandel

Kommunens konsumentvägledning, Konsumentjuridisk rådgivning, publicerar idag sina bästa tips för en lyckad julhandel. Ingen annan månad handlar svenskarna för så mycket som just under december. Enligt HUI Research förväntas årets julhandel omsätta 75 miljarder kronor, jämfört med 68 miljarder kronor 2014.

– Med våra julhandelstips hoppas vi bidra till en lyckad julhandel i Västerås. En handel där både konsumenter och näringsidkare har koll på sina rättigheter och skyldigheter, säger Cecilia Collin på Konsumentjuridisk rådgivning.

Som konsument kan man ha många frågetecken att räta ut innan man ger sig ut i julhandeln. Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt på nätet om du handlar dina julklappar där, garantier, reklamationsrätt, avtalsvillkor, abonnemangslängd, produktförsäkring.

– Tack vare vår ”snabbguide för en lyckad julhandel” hoppas vi sprida kunskap för att undvika problemen innan köp av en vara eller tjänst. Vi informerar också hur man ska agera om det blivit fel vid ett köp, säger Cecilia Collin.

Årets julklapp är robotdammsugaren.

Det är Handelns utredningsinstitut HUI, som utser årets julklapp. HUI har tagit fasta på den nya robottekniken och mer specifikt servicerobotarna som bidrar med tidsbesparing och ökad bekvämlighet i de stressade hushållens vardag. Det är en produkt som speglar årets fokus på hemmet och början på det smarta hemmet.

Välj Fairtrade-märkt

Västerås stad är en Fairtrade city. Som konsument kan du i juletider välja Fairtrade-märkta produkter och bidra till att odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor.

Läs mer på www.vasteras.se/snabbguidejulhandel

Mer information: Cecilia Collin, 021-39 17 22

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås