Gå direkt till innehåll
Skallberget får egen stadsdelsfest när Mimer fyller 95 år

Pressmeddelande -

Skallberget får egen stadsdelsfest när Mimer fyller 95 år

Så här års spritter det av glada stadsdelsfester runt om i staden, på Råby, Bäckby, Pettersberg, Önsta-Gryta, Rönnby, Skultuna och många andra ställen. En stadsdel som hittills saknat en återkommande fest är Skallberget. Men nu ska det bli ändring på det! Lördagen den 23 maj klockan 11–14 bjuds det på fest på Karlfeldtsplatsen.

Initiativtagare är Mimer, som i år fyller 95 år och vill fira tillsammans med sina hyresgäster och alla andra som är sugna på fest.

Aktiviteterna är många. Man kan åka häst och vagn, för barnen finns ansiktsmålning, hoppborg, karusell och källsortering med Åge och hans pingviner, där man även kan testa en annorlunda idrottsgren: att kasta boll i en torktumlare. 

Skallbergsfesten bjuder även på loppis med härliga vintageprylar och bolltrixning med Mikael Palmqvist, vars rekord finns med i Guiness Rekordbok.

En scen för artistuppträdanden byggs upp för dagen. Nätverket Unlimited Guidance uppträder med sång, teater, dans och rap. En annan artist är singern/songwritern Larisa Cof, som debuterade som 13-åring på Västerås konserthus där hon vann högstadieskolornas låtskrivarfestival och idag, några år senare, hunnit med att uppträda på UKM Västerås och Västmanland, i Sveriges radios tävling Svensktoppen Nästa och i Musik Direkt där hon vann Västmanlandsfinalen. Trubaduren Janke Jönsson framför populära örhängen. 

Räkna med många överraskningar! Unga talanger välkomnas nämligen upp på scenen. Alla till och med 18 år kan anmäla sitt intresse att delta i Mimers talangjakt, som löper som en röd tråd genom många av sommarens stadsdelsfester med final den 12 september på Stora Torget. Den som är sugen på att vara med anmäler sig till via Mimers hemsida eller via mejl till post@mimer.nu. Då har man chans att uppträda i valfri stadsdel och kanske knipa en finalplats.

Förhoppningen är att årets jubileumskalas ska bli starten för en årligen återkommande tradition med stadsdelsfester på Skallberget. Festen är en del av Kultur i stadsdelarna, Västerås stads satsning på kultur där du bor.

För mer information: 
Kerstin Klingmann, kultursekreterare Västerås stad, 021-39 14 65 kerstin.klingmann@vasteras.se
Eva Favaro, kommunikationschef Mimer, 021-39 70 11, Eva.Favaro@mimer.nu

Mer om Mimer 95 år och talangjakten hittar du här 

Bilder får användas fritt. 

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås