Följ Västerås stad

Prova på-veckor med sport och aktiviteter för unga

Pressmeddelande   •   Jul 27, 2017 07:57 CEST

För tolfte året i rad arrangeras Try it Sommar i Västerås. Under de två första veckorna i augusti kan alla mellan 10 och 15 år prova på olika idrotter och kulturaktiviteter. Förra året deltog nästan 900 barn. I år är det 19 föreningar som finns på plats på Rocklunda. Allt är gratis.

– Try it Sommar är bra ur så många aspekter, säger Anette Carlsson, samordnare på Västerås stad. Unga får möjlighet att göra något roligt på sommarlovet, de får prova saker som de kanske inte hade upptäckt annars och föreningarna får en chans att låta unga ledare utvecklas.

Den som vill vara med anmäler sig på plats, samma dag. Inskrivningen startar kl. 9.30. När du anmäler dig första dagen får du ett deltagarkort, som du även kan visa upp för att åka gratis på VL:s bussar till och från Try it Sommar. Aktiviteterna är gratis och pågår kl. 10–15 måndag–fredag de båda veckorna. Det går bra att ta med egen matsäck eller så kan du handla två korv med bröd eller pizzaslice samt dryck för 25 kronor.

– Jag är stolt över att Västerås stad satsar så mycket på Try it, säger Marlene Kaas, idrottsstrateg på Västerås stad.

Under Try it Sommar finns 60 sommarjobbspraktikanter med och hjälper till vid de olika aktiviteterna. Sommarjobbspraktikanterna går en ledarutbildning veckan innan. Under den veckan kommer de även att marknadsföra Try it genom att synas på ställen där barn och ungdomar finns, till exempel Lögarängen.

Arrangör för Try it Sommar är Västerås stad, Sisu Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund i samarbete med kultur- och idrottsföreningar. VL stöttar arrangemanget genom att låta alla deltagare åka buss gratis till och från Try it Sommar och Mimer sponsrar med istid, det vill säga hyra av hall för bandy och ishockey.

Mer om Try it Sommar: www.tryit.nu

Mer om Västerås stad: www.vasteras.se

Kontaktpersoner

Anette Carlsson, samordnare, telefon: 021-39 23 34, e-post: anette.carlsson@vasteras.se

Marlene Kaas, telefon: 021-39 19 81, e-post: marlene.kaas@vasteras.se

I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås