Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Pressinbjudan – signering av lokal överenskommelse om samverkan för att få unga till arbete eller studier

I morgon, fredag 6 november, klockan 11.30 signerar representanter från Västerås stad, Arbetsförmedlingen, Bostads Mimer AB, Västerås folkhögskola, Jobba i Västerås och Samhall en lokal överenskommelse om samverkan för att få unga i arbete eller studier.

Det parterna är överens om är att genom samverkan långsiktigt och varaktigt minska arbetslöshet hos unga i åldern 16-24 år, som varken arbetar eller studerar. Överenskommelsen är tänkt att vara flexibel så att den kan användas till andra målgrupper vid behov, till exempel för att ordna sysselsättning åt flyktingar.

Västerås väljer att kalla sin verksamhet i samverkan för Ungdomskontraktet. Insatserna ska leda mot arbete eller studier med målet egen försörjning och ha en tydlig koppling till arbetsmarknadens behov för att trygga kompetensförsörjningen i Västerås.

Medias representanter hälsas välkomna till signeringen!

Tid: Klockan 11.30
Plats: Stadshuset, Fullmäktigefoajén

För mer information:

Ylva Wretås, strateg, Västerås stad, 021-39 13 48, ylva.wretas@vasteras.se

Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande, Västerås stad, 021- 39 12 62, anders.teljeback@vasteras.se

Ämnen

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås